Skip to main content

Myopie management


Bijziendheid (het niet goed ver weg kunnen kijken) onder kinderen neemt sterk toe. Onderzoek van het Erasmus MC heeft aangetoond hoe groot het probleem daadwerkelijk is: een op de vier kinderen van 13 jaar kan niet goed in de verte kijken. Oogartsen maken zich grote zorgen om deze ontwikkeling. Gezien deze ontwikkeling wordt er door onze optometristen veel aandacht besteed aan myopie.

Smartphone

De oorzaken van deze ontwikkeling laten zich gemakkelijk raden. Veelvuldig lezen en kijken op de korte afstand lijkt een belangrijke boosdoener. Met name de smartphone speelt hierin een grote rol. Ook komen kinderen veel minder vaak buiten en dat heeft eveneens invloed.

Niet meer terug te draaien

Als iemand eenmaal bijziend is, is dat helaas niet meer terug te draaien. Wel is verdere achteruitgang van het zicht te remmen of zelfs tot stilstand te brengen. Als optometrist kunnen wij binnen enkele minuten achterhalen of uw kind last heeft van bijziendheid. Wanneer dat het geval is, kunnen wij u uitgebreid adviseren hoe we deze achteruitgang kunnen remmen of wellicht tot stilstand kunnen brengen. Maak een afspraak als u meer wilt weten. Wij nemen ruim de tijd voor onderzoek en al uw vragen.